ÜVEGES MUNKÁK

Wood And Life Kft.

Vállalunk egyedi üveges munkákat

Cégünk vállalja egyedi üveges munkák tervezését és építését is.

Egyedi elképzelésre „egyedi üveg megoldások”

Fő profilunk közé tartozik:

  • tolóajtók
  • üvegkorlátok
  • toló- és lapozható üvegfalak, télikertek- és teraszok lezárásához akár hőszigetelt rendszerrel is
  • különböző egyedi dekorációs üvegek
Üvegtípusok

1. Float üvegek: A float üveg „úsztatott technológiával” készül. Az úsztatás során egy folyamatos üvegszalag lebeg az olvasztott ón felszínén. Tökéletesen sík felületet eredményez ez az eljárás, nagyfokú átláthatósággal. Minél vastagabb az üveg alapanyag, annál zöldesebb hatást kelt.

2. Optiwhite üveg: Modern építészeti világunkban az üvegtől azt a hatást várjuk, hogy „tűnjön úgy, mintha nem lenne ott semmi”. Erre a célra fejlesztették ki a vasoxid mentes üveget, amely tartalmazza ugyan ezt az anyagot, de csak minimális mennyiségben. Ahol javasoljuk a felhasználást: Üvegajtók, üvegkorlát, üvegfal, zuhanykabin építések esetén a design alapján, ahol viszont mindenképp ezt a típust választjuk, az a dekorüveg kategória. Szabad szemmel alig látható színkülönbség komoly eltéréseket mutat a float üveghez képest, ha az üveglapra színeket festünk. Így a tökéletes eredmény érdekében dekorüveg, vagy színes üveg falburkolat esetén mindig a vasoxid mentes üveg mellett döntünk.

3. Savmart üveg: A savval történő kezelés üveg homályosítására szolgál, vagyis az átlátszóság mértékét csökkenti, akár teljesen átláthatatlanná téve, mégis fényáteresztőnek hagyva az üveget. Ebből adódóan elsősorban üvegajtók, üveg térelválasztók, valamint üveg zuhanykabinok készítésénél alkalmazzák előszeretettel.

4. Edzett üveg: Minden esetben edzett üveggel dolgozunk. Az edzett üveg egy különleges hőkezelési eljárás eredménye. Gyártása az edzőkemencében történik, ahol az első fázisban kb. 700 fokra hevítik a síküveglapokat, majd a második szakaszban fokozatosan hűtik. Az üveg a drasztikus hőingadozás hatására edződik meg. Ezáltal az üveglap súly általi terhelhetősége drasztikusan megnövekszik. Törése esetén apró, tompa élű szilánkokra esik szét, így nem okoz sérülést.

Tisztítás

  • Tisztításhoz kizárólag olyan vegyszereket alkalmazzon, amelyek alkalmasak a karcmentes tisztításra.
  • Tisztítás után papírral vagy ronggyal mindig törölje szárazra a felületet, hogy ne képződjenek foltok száradáskor.

NE használjon:

  • Olyan tisztítószert, amely tartalmazhat karcoló szemcséket, vagy erős maró anyagokat.
  • Fontos, hogy a tisztítás során használt eszközök sem karcolhatnak, így egyáltalán nem használható drótkefe, dörzsis kefe, fémszivacs stb., mert az megsértheti a felületet.
  • Agresszív zsíroldókat, mert az lemarja az anyag egyedi felületét!
  • Szemcsés krémeket, mert azok a felület karcolását okozhatják.

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Adatkezelési tájékoztató:

9 + 10 =